Asiakaskokemuksia

Apua ja tukea painonpudotukseen

Kiitos vielä hyvistä ohjeista proteiinin suhteen. Olen huomannut, että proteiinia kertyy helposti liikaa ruokavalioon ja sen suhteen täytyy olla tarkkana. 

Kokonaisuudessaan tästä sinun opastuksesta ja meidän tapaamisista jäi hyvä mieli. Olet onnistunut, koska sait minut ajattelemaan ruokavaliota aivan erilailla kuin aiemmin. Vehnä on jäänyt pois ja yleensäkin olen tarkempi siiitä, mitä suuhuni laitan. Tutkin tuoteselosteita ja kiinnitän nykyään erityisesti huomiota hiilihydraattien määrään.

Olen ymmärtänyt miten paljon tuotteissa on lisättyä sokeria ja sellaiset tuotteet jäävät nykyään ostamatta. Uutena ruokavaliooni on tullut pähkinät ja siemenet esimerkiksi välipalana. Samoin kalanmaksaöljyä otan nykyään päivittäin kapseleina ja D-vitamiinilisää myös. Oliiviöljyä tässä opettelen edelleen ottamaan päivittäin. Alan jo tottua siihen pikkuhiljaa. 

Nyt haasteena on vielä oppia syömään paremmin kuin ennen ilman sinun tukea, apua! Otan tavaksi punnita ja mitata itseni säännöllisesti, samoin kuin aina meidän tapaamisten yhteydessä.  Sain tuellasi niin hyvän alun painonpudotukseeni, etten halua pilata sitä. Kiitoksia Jana!

Tiina 54-v

Ravintoremontti

Asiakkaan oman osaamisen syventämistä

Vaikka minulla oli jo ennen käyntejä omasta mielestäni varsin terveelliset elämäntavat ja kohtuullinen yleistietämys terveellisestä ruokavaliosta ja eri ravintoaineista, kaipasin yksityiskohtaisempaa tietämystä asioista; mikä vaikuttaa mihinkin, mitä painottaa, millaisia lisäravinteita kannattaa käyttää yms.

Toinen tavoite oli löytää jonkinlainen punainen lanka terveelliseen ja oikeanlaiseen ruokavalioon sekä lisäravinteiden käyttöön. Internet on pullollaan erilaisia neuvoja ja näkemyksiä, mutta kaipasin juuri minulle sopivia ammattilaisen neuvoja ja näkemyksiä kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Käynnit Janan vastaanotolla vastasivat täysin ennakko-odotuksiani ja jopa ylittivät ne. Koin käynnit erinomaisen hyödyllisinä itselleni. Tietämykseni ja ymmärrykseni kasvoi käynneillä merkittävästi, kuten olin toivonutkin.

Pohjatietämykseni oli jo kohtuullinen. Sain vastaanottokäynneillä kuitenkin lukuisia uusia palasia tähän monimutkaiseen palapeliin. Koen ymmärtäväni ja hahmottavani nyt kokonaisuuden huomattavasti paremmin kuin ennen vastaanottokäyntejä. Juuri tämä oli yksi päätavoitteistani ennen käyntejä.

Sain joka käynnillä ja käynnin jälkeen asianmukaista palautetta sekä paljon hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä. Sain myös valtavasti hyödyllistä yksityiskohtaista tietoutta erilaisista luontaistuotteista ja vitamiineista ja niiden vaikutuksesta elimistöön. Olenkin kokeillut monia, mutta vaikutusten arviointi tietysti on mahdollista vasta pidemmällä aikavälillä.

Yksittäisistä asioista ehkä merkittävin, mikä tuli esille käynneillä oli sisäisten rasvojen määrä. En ole tähän mennessä huomannut kiinnittää huomiota tähän olennaiseen asiaan. Harrastan paljon urheilua (5-6 kertaa viikossa) ja syön terveellisesti, mutta silti sisäisten rasvojen määrä oli korkeahko. Ilmeisesti tämä juontuu menneisyydestä, jolloin elämäntavat oli huonommat. Aionkin todella kiinnittää erityistä huomiota asiaan jatkossa.

Kaiken kaikkiaan iso kiitos Janalle näistä todella hyödyllistä tapaamisista ja paneutumisesta asioihin. Huomasin jo ensimmäisellä käynnilläni, että Janalla on uskomattoman laaja ja monipuolinen tietämys ravintoon, vitamiineihin yms. liittyvistä asioista. Ja nyt kaikkien käyntien jälkeen olen entistä vakuuttuneempi Janan osaamisesta tai tietämyksestä.

Tero 51-vuotta

ravintoterapeutti espoo.

Kokonaisvaltaista ravintovalmennusta

Janan vastaanotolla minulle on tullut paljon hyvin perusteltua ja käytännönläheistä tietoa. Saamani kotiin vietävät ohjeet olivat hyvät ja selkeät. Niiden käytäntöön vieminen on ollut helppoa.

Jokaisen vastaanottokäynnin yhteydessä Jana otti aina muutamia mittauksia (RR, paino yms.). Nämä mittaukset ovat motivoineet minua osaltaan jatkamaan muutosten tekemistä.

Kaikki kohtaamiset Janan kanssa ovat olleet kokonaisvaltaisia. Ne eivät ole keskittyneet pelkästään ravitsemuspuoleen vaan myös psyykkistäpuolta on käsitelty. Käydyt keskustelut ovat olleet kannustavia, tukevia ja ammatillisia. Jana on ravintovalmentajana innostava, asialle vihkiytynyt, osaava ja hyvin motivoiva. Hän on selvittänyt epäselvät asiat perinpohjaisesti ja ohjeiden tueksi on aina saanut riittävästi tietoa.
Iso kiitos tästä!

Anne 46-vuotta