Pellavatuotteet

Jana’s naturalin valikoimiin kuuluvat luonnonmateriaaleista (pellava ja villa) tehdyt ajattomat vaatteet naisille ja miehille.
Jana’s natural toimii myös tuotteiden maahantuojana jälleenmyyjille. Suurimman osan verkkokaupan tuotteista saa tarvittaessa myös yrityksen omalla logolla varustettuna.

Koska Jana’s naturalin valikoimiin kuuluu paljon yksilöllisiä tilaustuotteita, niin kaikkia ei voida pitää varastossa. Tilaustuotteiden toimitusaika on tuotekohtainen.

Pellava materiaalina

Pellava on luonnostaan harmaa. Pellavakuitu värjäytyy huonommin kuin puuvilla ja koska kuitu kärsii kovassa valkaisussa, pellavaa myydään eriasteisesti valkaistuna. Pellavan ehkä suurin käyttöalue on kodintekstiilit, mutta vaatetuksessa sen käyttö on tunnettu aina. Pellava ei ole joustava ja sillä on taipumus rypistyä. Ryppyyntyvyys ja langan epätasaisuus antavat vaatteelle luonnollisen ja vapaan ilmeensä.

Pellava on ramin jälkeen toiseksi lujin luonnonkuitu, märkänä vielä lujempi kuin kuivana.

Pellavatekstiilien hoito

Kuten vanha sananlasku sanoo ”pesussa pellava paranee” pitää todella paikkansa. Noudata aina tekstiilissä olevan pesumerkin ohjeita.
Pellavatekstiileille ei suositella kloorivalkaisua. Vältä pellavatekstiilien pitkää linkousta, sillä voimakas linkous saattaa aiheuttaa pellavassa pysyviä ryppyjä. Suori tekstiili heti pesun jälkeen narulle kuivumaan.
Unohda rumpukuivaus, sillä luonnonkuitu pitää luonnollisesta kuivumisesta.

Pellavalle suositellaan kylmämankelointia,sillä pellavan kiilto kärsii silityksessä. Jos pellavatuote silitetään, kannattaa se tehdä nurjalta puolelta harson lärpi korkeintaan 200 C:ssa. Varsinkin mankelointi tekee pellavasta siistin ja tuo hyvin esiin pellavan kauniin kiillon.
Sileät pellavatekstiilit kutistuvat ensimmäisessä pesussa n. 7% ja pellavafrotee n 11%

Valkaistut pellavatuotteet voidaan vesipestä 85-95 C-asteessa. Värilliset pellavatuotteet voidaan pestä 60 C:ssa.